Aanbevelingen

Dit boek bevat een persoonlijk getuigenis over hoe Jezus Christus relevant is voor zakendoen in deze dynamische, uitdagende tijd. Het is het verslag van een reis waarbij met vallen en opstaan belangenconflicten worden omgezet in helende liefde voor onszelf en anderen. Voor iedereen die op zoek is naar zin en betekenis in werken en ondernemen is dit boek een aanrader.

Prof. Dr. Lans Bovenberg,

Hoogleraar economie

Ik kan dit boek van Wouter Droppers van harte aanbevelen. Gedurende vele jaren in het zakenleven heeft Wouter ‘zijn pappenheimers’ leren kennen. Hij kent de klappen van de zweep in het zakenleven. In dit boek schetst hij het contrast tussen twee symbolische steden met twee zakenculturen.

Ik moest denken aan de eerste regels van “Een Verhaal van Twee Steden” van Charles Dickens.

‘Het was de beste der tijden, het was de slechtste der tijden, 
het was de eeuw van wijsheid, het was de eeuw van dwaasheid,
het was het tijdvak van het geloof, het was het tijdvak van ongeloof,
het was het jaargetijde van het licht, het was het jaargetijde van duisternis,
het was de lente van de hoop, het was de winter van de wanhoop’

Wij ervaren nu een soortgelijke paradox. Welke weg zullen wij kiezen? Wouter geeft praktische handreikingen om dit gestalte te geven in het ondernemen en zakendoen in het besef dat God de uiteindelijke bouwmeester is van de Nieuwe Stad.

Peter J. Briscoe

Mede-oprichter Europartners

Raken christen-zijn en ondernemen elkaar? En zo ja, hoe geef je daar dan uitdrukking aan als ondernemer? Voor deze vragen doet Wouter Droppers met zijn boek ‘Onbehaaglijk Geluk?’ een uitstekende handreiking voor doordenking en reflectie. Vanuit de twee tegenover elkaar staande Bijbelse beelden van ‘Babylon’ en ‘Jeruzalem’,  werkt hij het thema verder uit. Ik heb dit prettig geschreven boek met aandacht en plezier gelezen en beveel het iedereen aan die belangstelling heeft om kennis te nemen van ondernemen vanuit een Bijbels perspectief.

Jan Willem Overwater

Voormalig directeur grootbedrijf (ING), nu senior boardroom adviseur

Bij het lezen van dit boek zie je nog scherper dat je continue keuzes moet maken. Zeker als ondernemer want je kent hoge pieken maar ook diepe dalen. In beide gevallen ben je vaak eenzaam. Maar alleen kan je het niet. Hierbij moest ik denken aan een lied van Stef Bos.

Ik kan bergen verzetten
Ik kan grenzen verleggen
Ik kan de tijd laten stilstaan
Verliezen en doorgaan
Ik kan de liefde verklaren
Ik kan de hemel beloven
Ik kan tegen de stroom in
In de toekomst geloven
Maar ik kan het niet alleen

Cees van der Mey

Royal Lemkes

Dit is een goed boek en zeker de conclusie is echt van grote waarde.

Dr. Paul van Geest

Hoogleraar kerkgeschiedenis

Ik heb met heel veel plezier het onbehagelijke boek ‘Onbehaaglijk geluk?’ van Wouter Droppers gelezen. Uit het boek spreekt veel wijsheid en levenservaring. Hier spreekt iemand die zich al jaren inzet voor een vernieuwende manier van werken en zakendoen. Uit het boek spreekt veel passie voor Jezus en liefde voor Gods koninkrijk. Ik hou van het optimisme van Wouter. Je kunt verschil maken en betekenisvol zijn. Je kunt de wereld veranderen. In het boek staan Jeruzalem en Babel tegenover elkaar. Origineel gekozen. Van harte aanbevolen!

Gert Hutten

Directeur Heil des Volks, predikant en schrijver

Succesvolle ondernemers hebben allen iets gemeen: de passie voor hun werk. Tegelijkertijd is deze passie vaak hun valkuil. Gebroken relaties, burnouts, wel geld/geen rust en ga zomaar door. Ik beschouw Wouter Droppers als een van de meest inspirerende leiders die ik mocht ontmoeten. Een briljant zakenman met een, voor mij, ongeziene passie voor mensen. Zijn boek “Onbehaaglijk geluk?” is een must voor elke ondernemer die zakelijk succes wil combineren met persoonlijk welzijn.

Jan van der Velden

Afgevaardigd bestuurder groep VDV Beton & Staal

Wouter heeft me met zijn boek op veel manieren aan het denken gezet. Hij heeft zijn boek heerlijk praktisch gemaakt. Hij gebruikt talloze voorbeelden uit zijn eigen leven en eigen praktijk om te laten zien hoe gemakkelijk je net de verkeerde keuzes kunt maken. Het laveren tussen het o zo verleidelijke Babylon en het prachtige vergezicht van Jeruzalem vergt denkwerk en principiële keuzes. Maar het is geen vergezicht, dat Jeruzalem. De principes gelden nu al, zo betoogt Wouter. Durven we die principes als een spiegel te gebruiken voor ons doen en laten van vandaag? Voor de keuzes die we maken, de verleidingen waaraan we bloot komen te staan? Het lezen van dit boek zet je niet alleen aan het denken over dingen die soms zo alledaags ‘gewoon’ zijn, maar inspireert ook om die bewuste keuzes te maken. Sommige keuzes zijn niet moeilijk (de doelstellingen van je bedrijf aanscherpen), sommige keuzes zijn razend moeilijk omdat die over mijzelf gaan en omdat ik dan ingesleten gedrag moet veranderen.

Wat Wouter met zijn boek juist heeft gedaan is mij daarvoor een extra spiegel te geven door prachtig en praktisch toepasbaar nadenkwerk aan te reiken. En, niet onbelangrijk, het boek leest als een trein. Het is toegankelijk en vol herkenbare anekdotes, wat de drempel ‘laag’ maakt om een boek met zo’n bloedserieuze inhoud ook echt uit te lezen.

Jan-Willem Grievink

Christen-ondernemer

Een ondernemer die een boek schrijft en dat ook nog eens met zo’n fascinerende titel. Dit is een mooi boek waar persoonlijke ervaringen, Bijbelse wijsheid en praktisch inzicht samenkomen. Het is niet alleen zinvol voor andere ondernemers om zich aan te scherpen. Ook beleidsmakers en geïnteresseerden in economie en bedrijfsleven houdt dit goed leesbare boek een heldere spiegel voor.

Cors Visser

Directeur ForumC

Ondernemers zijn belangrijk. Te midden van allerlei krachten en invloeden in onze maatschappij staan zij voor resultaat en continuïteit en het dienen van de belangen van de stakeholders. Hoe doe je dat op een verantwoorde manier en waar zitten de gevaren? Wouter zet in dit boek twee manieren van ondernemen op een overzichtelijke en helder wijze tegenover elkaar. De ene manier is destructief en de andere manier helpt om er voor te zorgen dat ondernemers er écht toe doen. Dat zij een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van de maatschappij en daardoor ook aan zichzelf.

Goed om te lezen en nuttig om je daar aan te spiegelen. Waar je je op dit moment ook op je ondernemersreis bevindt.

Pieter van der Kwaak,

Algemeen directeur Lansigt

Waar zijn we aanbeland met ons zakendoen en waar moeten we naartoe?

In het beantwoorden van die vraag gebruikt het boek 'Onbehaaglijk geluk?' de metafoor van twee steden uit de Bijbel. De stad Babylon, als de stad van de mensen, en de stad Jeruzalem, als de stad van God. Hierbij trekt het boek lessen uit de geschiedenis en toekomst van deze twee steden. Die lessen worden toegepast op het ondernemerschap, bedrijfsvoering en leiderschap.